Spenótos lazacragu zöldséges kölessel

Spenótos lazacragu zöldséges kölessel

Módosítás:2023.06.03 16:08

Vitamindús recept, hogy a változókorban is jó közérzeted legyen!

Hozzávalók (1 főre)

  • 120 g lazacfilé
  • 50 g köles (száraz)
  • 50 g bébispenót
  • 20 g sárgarépa
  • 20 g zöldborsó
  • 20 g kápiapaprika
  • 15 g vöröshagyma
  • 1 kk. zabpehelyliszt
  • 25 g 10%-os zsírtartalmú főzőtejszín
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. frissen facsart citromlé
  • só, bors, zöldfűszerek

Elkészítés

  • A kölest egy lábasban futtasd át kevés olajon, sózd, fűszerezd, majd adj hozzá a térfogatának 2x-es mennyiségű vízet és lefedve kis lángon hagyd párolódni.
  • A sárgarépát tisztítsd meg, majd karikázd fel, a paprikát kockázd fel és a zöldborsót is készítsd elő, majd tedd félre őket.
  • A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon pirítsd üvegesre.
  • Add hozzá a felkockázott lazacot és süsd fehéredésig. Sózd, borsozd, add hozzá a lereszelt/kinyomott fokhagymát, locsold meg a citromlével, végül add hozzá a bébispenót leveleket, és kevés vizet aláöntve, lefedve hagyd párolódni.
  • Amikor a köles már félig megpuhult, óvatosan keverd hozzá az előkészített zöldségeket és egy kevés vizet önts még hozzá, majd lefedve párold tovább.
  • A tejszínből és a zabpehelylisztből készíts habarást. Amikor a spenótlevelek kellően megfonnyadtak, melegítsd a raguhoz a tejszínes habarást, adj hozzá kevés vizet és egyet forralj rajta.
  • Amikor elkészült, a zöldséges kölest a spenótos lazacraguval tálald.

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban

  • Energia: 538 kcal
  • Zsír: 21,1 g
  • Szénhidrát: 50,2 g
  • Fehérje: 35,1 g
  • Rost: 8,7 g

Jó étvágyat!