Spenótos lazacragu zöldséges kölessel
Vitamindús recept, hogy a változókorban is jó közérzeted legyen!
Hozzávalók (1 főre)
- 120 g lazacfilé
- 50 g köles (száraz)
- 50 g bébispenót
- 20 g sárgarépa
- 20 g zöldborsó
- 20 g kápiapaprika
- 15 g vöröshagyma
- 1 kk. zabpehelyliszt
- 25 g 10%-os zsírtartalmú főzőtejszín
- 1 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk. frissen facsart citromlé
- só, bors, zöldfűszerek
Elkészítés
- A kölest egy lábasban futtasd át kevés olajon, sózd, fűszerezd, majd adj hozzá a térfogatának 2x-es mennyiségű vízet és lefedve kis lángon hagyd párolódni.
- A sárgarépát tisztítsd meg, majd karikázd fel, a paprikát kockázd fel és a zöldborsót is készítsd elő, majd tedd félre őket.
- A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon pirítsd üvegesre.
- Add hozzá a felkockázott lazacot és süsd fehéredésig. Sózd, borsozd, add hozzá a lereszelt/kinyomott fokhagymát, locsold meg a citromlével, végül add hozzá a bébispenót leveleket, és kevés vizet aláöntve, lefedve hagyd párolódni.
- Amikor a köles már félig megpuhult, óvatosan keverd hozzá az előkészített zöldségeket és egy kevés vizet önts még hozzá, majd lefedve párold tovább.
- A tejszínből és a zabpehelylisztből készíts habarást. Amikor a spenótlevelek kellően megfonnyadtak, melegítsd a raguhoz a tejszínes habarást, adj hozzá kevés vizet és egyet forralj rajta.
- Amikor elkészült, a zöldséges kölest a spenótos lazacraguval tálald.
Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban
- Energia: 538 kcal
- Zsír: 21,1 g
- Szénhidrát: 50,2 g
- Fehérje: 35,1 g
- Rost: 8,7 g
Jó étvágyat!
Jelentkezz be a Nőgyógyászati központ dietetikusainak rendelésére!